Nazovite nas

080 020 307

Poslovnice Bankomati

Životno osiguranje

Želite osigurati sebe i svoju porodicu? 

Životno osiguranje je dugoročna štednja uz istovremeno osiguranje, koje Vama i Vašoj porodici pruža financijsku sigurnost za nepredviđene slučajeve u životu.

Intesa Sanpaolo Banka kao zastupnik u poslovima osiguranja u saradnji s Vienna osiguranjem nudi mogućnost ugovaranja polica životnog osiguranja. 

Policu životnog osiguranja ugovorite u našoj najbližoj poslovnici.        


Program MG - Mješovito osiguranje života

Program MG- Mješovito osiguranje života je klasično osiguranje života za slučaj doživljenja i smrti.

Mješovito osiguranje života je kombinacija osiguranja i štednje koje pruža:

 • Financijsku sigurnost najbližih prilikom nastanka nepredviđenih ili neželjenih događaja- smrti
 • Štednju s isplatom zajamčene osigurane svote po doživljenju

Naknade iz osiguranja:

 • Doživljenje isteka trajanja osiguranja – isplata zagarantovane ugovorene osigurane sume i udjela u dobiti
 • Smrt osiguranika

  -  uslijed bolesti za vrijeme trajanja osiguranja – isplata zagarantovane ugovorene osigurane sume za slučaj smrti, uvećane za do tada pripisanu dobit

  -  uslijed nezgode za vrijeme trajanja osiguranja – isplata dodatne ugovorene osigurane sume, ukoliko je ista ugovorena pri zaključenju ugovora.

Program MTB 15+ 

Program 15 Plus je životno osiguranje prvenstveno usmjereno na ostvarivanje kompletne zaštite osiguranika u slučaju obolijevanja od teških bolesti i zaštite porodice u slučaju smrti te danas najpopularnijeg načina štednje – štednje za penziju.

Po doživljenju, korisnik osiguranja ima mogućnost izbora isplate uplaćenih sredstava i dobiti u vidu:          

 • Jednokratne isplate
 • Isplate putem mjesečnih renti (privatna penzija)

Naknade iz osiguranja:

 • Doživljenje isteka osiguranja  - po isteku osiguranja isplaćuje se cjelokupna osigurana suma uvećana za cjelokupnu dobit.
 • Smrt osiguranika

  -  Ako je smrt osiguranika nastupila uslijed bolesti u prvih 6 mjeseci od početka trajanja osiguranja, a osiguranje je sklopljeno bez liječničkog pregleda, isplaćuje se 50 % osigurane sume.

  -  Ako je smrt osiguranika nastupila uslijed bolesti poslije 6 mjeseci od početka trajanja osiguranja, isplaćuje se cjelokupna osigurana suma uvećana za do tada pripisanu dobit.

  -  Ako je smrt osiguranika nastupila uslijed nezgode isplaćuje se cjelokupna osigurana suma uvećana za do tada pripisanu dobit.


  -  Ako je ugovorena i plaćena premija za dodatnu osiguranu sumu za smrt uslijed nezgode, pored osigurane sume isplaćuje se još jedna osigurana suma. 
   
 • Nastup teške bolesti - U slučaju nastupa određenih teških bolesti isplaćuje se cjelokupna osigurana suma uvećana za do tada pripisanu dobit.

Program SUPER ŠT-OS 

Program SUPER ŠT-OS je idealna kombinacija štednje i osiguranja od posljedica nezgode za djecu i omladinu koji omogućava naknadu za slučajeve nezgode i štednju kojom ćete osigurati sredstva za njihov bezbrižan početak samostalnog života.

Naknade iz osiguranja:

 • Doživljenje isteka osiguranja – Po isteku osiguranja, u navršenoj 19. godini starosti osiguranika, isplaćuje se zagarantovana ugovorena osigurana suma i udio u dobiti.
 • Bolnička naknada – isplaćuje se ugovoreni iznos za svaku noć provedenu u bolnici zbog oboljenja ili nezgode osiguranika.
 • Trajna invalidnost uslijed nezgode – U slučaju nastupa trajne invalidnosti, isplaćuje se: zagarantovana ugovorena osigurana suma koja odgovara procentu utvrđene trajne invalidnosti za trajnu invalidnost do 50%, a iznad toga je dvostruko veći procenat. Na primjer, ako je utvrđeno 80% invalidnosti, isplaćuje se 50% + (2x30%) = 110%.
 • Lom kosti – Ako nezgoda za posljedicu ima lom kosti osiguranika, isplaćuje se naknada u iznosu od 100 € ili 200 €, neovisno od moguće naknade za trajnu invalidnost i neovisno o broju slomljenih kostiju.
 • Troškovi sahrane uslijed nezgode –  Nadoknađuju se troškovi sahrane, ali najviše do visine ugovorene osigurane sume kao i uplaćena štedna premija uvećana za do tada pripisanu dobit.

 

 

 

Vaš preglednik je prestar, molimo unaprijedite vaš preglednik! Možete također instalirati Google Chrome klikom na ovaj text, koji je jedan od najboljih preglednika trenutno na tržištu i potpuno je besplatan.

×