Nazovite nas

080 020 307

Poslovnice Bankomati

Klinici za dječije bolesti u Banjaluci uručena donacija Intesa Sanpaolo Banke BiH


Sarajevo, 7.09.2016. godine - Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH uručili su danas opremu za mliječnu kuhinju u Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci. Sredstva za ovu donaciju prikupljena su u humanitarnoj kampanji „Inspirisani srcem“, koji su organizovali  Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa.

“U ovogodišnjoj kampanji, koja je organizovana od 15. juna do 15 avgusta 2016. godine, od svake transakcije Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez naplate dodatne naknade izdvojeno je 0,10 KM za pedijatrijske odjele bolnica u BiH, među kojima je i vaša klinika.  Projekat je 2013. godine inicijalno pokrenula Intesa Sanpaolo Banka BiH, da bi se 2014. pridružila i kompanija Visa. Cilj ove kampanje je da motiviše potrošače da izaberu bezgotovinski način plaćanja, jer tokom i najmanje transakcije obezbjeđuju veliki doprinos fondu kampanje.“, kazao je prilikom uručenja donacije Amir Termiz, izvršni direktor za poslove sa stanovništvom u Intesa Sanpaolo Banci BiH.

Načelnik Klinike za dječije bolesti UKC RS dr Stojislav Konjević, pedijatar-intenzivista, tom prilikom je rekao:

"U ime Klinike za dječije bolesti Univezitetskog kliničkog centra RS i u svoje lično ime zahvaljujem se Intesa Sanpaolo Banci na pokazanom društveno odgovornom ponašanju i uručenoj donaciji. Radi se o dvije savremene rashladne vitrine koje ispunjavaju potrebne standarde i koje će biti instalirane u mliječnoj kuhinji gdje se čuva sva potrebna hrana za bebe i veću djecu. Takođe, dobili smo jedan portabilni pulsni oksimetar za praćenje frekvence srca i saturacije krvi kiseonikom koji će se koristiti na odjelima i služi za potrebe pacijenata. Ovim putem pozivamo i druge kompanije da pokažu ovakvo društveno odgovorno ponašanje i da pokažu veći interes kada je u pitanju nabavka bilo kakve opreme koja je od velike pomoći bolesnoj djeci."

Predstavnicima Klinike za dječije bolesti uručena je i slika, čiju je skicu napravio student Likovne akademije, a obojila djeca i građani, koji su učestvovali na otvorenoj likovnoj radionici organizovanoj povodom završetka humanitarne akcije „Inspirisani srcem“.

„Cijelu kampanju smo završili zanimljivim događajem čiji je slogan bio „Inspirisani srcem naslikani s ljubavlju“.Naši klijenti cijene ovakvu vrstu projekata i uvijek su spremni da podrže kampanje koje imaju za cilj da pomognu drugim ljudima. Sigurni smo da djeca koja borave u bolnicama odvojena od svojih porodica zaslužuju pažnju svih nas i zato smo odlučili da njihov boravak učinimo što je moguće ugodnijim”, izjavila je prilikom uručenja donacije Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH su juče uručili donaciju pedijatrijskom odjelu bolnice u Travniku, a narednih dana posjetiće bolnice u Mostaru, Tuzli i Sarajevu, te će tako ukupni fond u iznosu od 24.000 KM, koji je prikupljen u humanitarnoj akciji „Inspirisani srcem“ i iskorišten za nabavku neophodne opreme doći do naših najmlađih sugrađana.

Vaš preglednik je prestar, molimo unaprijedite vaš preglednik! Možete također instalirati Google Chrome klikom na ovaj text, koji je jedan od najboljih preglednika trenutno na tržištu i potpuno je besplatan.

×